EEM Groepenkasten

Winst voor Bedrocks Junioren

bedrocks, honkbalEmmen – Het 1e juniorenteam van Bedrocks ontving RCH Pinguïns uit Heemstede en wist in een 5 inningen durende wedstrijd overtuigend te winnen met 20-8. De Emmer junioren waren dominant aan slag.

In 5 inningen behaalden ze maar liefst 12 honkslagen! 13 punten werden gescoord in de eerste 3 inningen. Scott Schulting en Luc van Brero sloegen beiden een honkslag waardoor er flink gescoord kon worden. Killian Alderlieste en Tim Korstanje herhaalden dit trucje in de 2e inning, gevolgd door 2 honkslagen van Melvin Pijpker en Julian Zoeteman, waardoor de punten snel binnenstroomden. Luc van Brero was productief aan slag met 3 honkslagen in 3 slagbeurten, waaronder een 3-honkslag. De lang geblesseerde catcher Savan Boer werd ingezet als pinchhitter en sloeg bij zijn terugkeer een tweehonkslag in het rechtsveld. Ook de verdediging was zeer solide, er werden maar 2 fouten gemaakt in de hele wedstrijd. Startende werper Scott Schulting hield de gasten uit Heemstede 4 inningen lang in bedwang, en gaf de bal in de 4e inning aan relief pitcher Max Kamp. Kamp stond de gasten nog 4 punten toe in de laatste inning. Coach Ralph Seijkens kon evenals het aanwezige Bedrocks publiek terugkijken op een goede wedstrijd van de Emmer junioren.

Pupillen

Met in de gelederen wederom een 2 tal beeballers togen de pupillen van Bedrocks en hun trouwe supporters, naar Drachten voor de wedstrijd tegen de Diamonds. In de eerste slagbeurt voor Emmen wisten de pupillen van Emmen niet te scoren, de Diamonds wel en namen een 5-0 voorsprong. In de 2e slagbeurt kwamen de Emmenaren een klein beetje terug door een honkslag van 3e honkman Jeffrey Koster en catcher Vlin Rietema. Door goed honklopen wist Koster te scoren en bracht zo de stand op 5-1. In de 3e inning kwam Emmen wederom niet tot scoren, en Drachten tikte nog eens 4 punten binnen, dit ondanks een schitterende vangbal van 2e honkman Yannick van den Hoek, een van de beeballers. Pas in de laatste slagbeurt scoorden de Emmenaren nog twee keer. Werper Dariën Vinke sloeg een honkslag en stal vervolgens het 2e en 3e honk, even later werd hij binnengeslagen door Koster die ook zelf wist te scoren op een actie in het binnenveld waarbij Rietema uitgegooid werd op het eerste honk. Thijmen Derks sloeg in een laatste poging het tij te keren een harde bal naar de eerste honkvrouw van Drachten, maar deze wist de bal goed te verwerken en de laatste nul te maken. In de resterende speeltijd kon Drachten de voorsprong nog uitbreiden naar 12-3.

Aspiranten

De aspiranten traden zaterdag thuis aan tegen Pioneers uit Assen. Met Hugo Hoezen op de heuvel was het na een lange vakantieperiode weer zoeken naar de goede controle. Pioneers wist hier goed gebruik van te maken door 6 keer te scoren. De slagbeurt van Bedrocks werd goed benut met helaas maar 4 punten op het werpen van Assenaar Kelvin Reiber. Heel veel indruk konden de Emmenaren niet meer maken met 2 punten in de resterende 3 innings. Pioneers was beter bij de les en scoorde nog 6 keer op de werpers Alex Uiterwijk-Winkel en Remco van Oenen. waardoor de wedstrijd met 6-12 de boeken in kon. Ontevreden waren de coaches van Bedrocks niet, want afgezien van een paar ervaringsfouten zagen ze een veel aanvallender team dan in de eerste helft van het seizoen.

Programma Meerdijk:

Zaterdag 10 september 14.30 uur
Junioren 1 – Amsterdam Pirates

Zondag 11 september 11.00 uur
Aspiranten – Knights Leek, 14:00 Heren – Blokes Veendam

(Foto: Bert Springer)Back To Top