EEM Groepenkasten

Winterjas kan de kast in: zaterdag 21 graden

lente zomer voorjaar zon bloei pixabayMet maximum temperaturen tot 8 graden verliep eerste paasdag kouder dan eerste kerstdag, toen er nog 9,2 graden werd gemeten. Eerste paasdag was 4 graden kouder dan normaal, meldt Weeronline.nl. Daar komt komt echter snel verandering in. Woensdag gaan we al naar 16 graden en zaterdag gaan we de 20 graden-grens passeren.

Vandaag is het bewolkt met perioden met (mot)regen. Vanmiddag neemt de neerslag tijdelijk af. Het wordt 8-14 graden. Vanavond gaat het opnieuw regenen. Morgen is het vrij zacht met 14-18 graden en later op de dag enkele (onweers)buien. Daarna is het licht wisselvallig. Vanaf vrijdag wordt het zonniger en warmer met op zaterdag 16-21 graden.

Vanochtend is het grijs met in het westen en midden van het land perioden met regen en motregen. In het uiterste noordoosten schijnt nog even de zon. Later in de ochtend breidt de motregen uit naar het oosten en noordoosten. In Zuid-Limburg blijft het mogelijk droog.

Vanmiddag zijn er veel wolkenvelden en valt vooral in het westen zo nu en dan wat regen. In de loop van de middag wordt het in het zuiden en midden op veel plaatsen een tijd droog, maar het blijft overwegend bewolkt. In het noorden valt vanmiddag af en toe wat regen.

De temperatuur stijgt in de loop van de middag naar zo’n 8 graden in het noorden, 10-11 in de Randstad en 11-13 graden in het zuiden. Mogelijk wordt het in Zuid-Limburg en Zeeuws-Vlaanderen 14-15 graden. Op de Wadden is het 6-7 graden. Er staat een matige en aan de kust soms vrij krachtige zuidoostenwind.

Vanavond trekt vanuit het zuiden een gebied met (lichte) regen over het land. De regen gaat samen met zachte lucht en de temperatuur daalt nauwelijks. Komende nacht valt op veel plaatsen regen. In de loop van de nacht wordt het vanuit het zuiden droog en beperkt de neerslag zich tot het noordoosten. Met minima van 5 graden op de Wadden tot 10 graden in het zuiden is het zachter dan normaal.

Morgen

Morgen begint de dag op veel plaatsen droog. Op een enkele plek valt wat regen, maar er zijn ook plaatsen waar de zon even tevoorschijn komt. Het is zacht met later in de ochtend 11 graden in het noordwesten tot 14 in het zuidoosten. Ook aan het begin van de middag is het op de meeste plaatsen droog. Later in de middag ontstaan verspreid over het land enkele buien. Daarbij is kans op onweer en hagel. Het wordt 14 graden aan zee en 16 graden in de kustprovincies en in het midden. In het zuiden en oosten wordt het 17, lokaal 18 graden. Het is vrij winderig met een matige, soms vrij krachtige zuidenwind. Ook in de avond trekken enkele (onweers)buien over het land.

Woensdag

Woensdag wordt het 14 graden in het weten tot ruim 16 graden in het oosten. Er zijn veel wolkenvelden met zo nu en dan wat zon. Vooral in de middag zullen enkele buien ontstaan.

Donderdag

Donderdag draait de wind naar het westen en is het vooral in de kustprovincies licht onstuimig. De temperatuur valt met 9 graden aan de noordkust tot 12 graden in de zuidoostelijke helft iets lager uit. Vooral in het binnenland ontstaan een paar lichte buien. Er zijn veel wolkenvelden, maar later op de dag is er vanuit het westen ook wat zon. In de avond lost de bewolking voor een deel op en schijnt nog een tijdje de zon. Er volgt een frisse nacht waarin de temperatuur naar 2-4 graden daalt.

Vrijdag

Vrijdag zijn er flinke zonnige perioden. Het blijft droog en de temperatuur stijgt naar 12 graden op de Wadden, 16 in het midden en oosten en 17 in het zuiden. De zuidoostenwind is matig, aan de kust soms vrij krachtig.

Volgend weekend

In het weekend wordt het warmer met op zaterdag maar liefst 20-21 graden in Limburg en delen van Brabant en Gelderland. In de Randstad wordt het 17-19 graden en in het noorden 16-18 graden. Normaal wordt het begin april 10-13 graden. Het is dan vrij zonnig en droog met een matige zuidoostenwind. Zondag kan de temperatuur in het zuidoosten een graadje hoger uitvallen. Ook in de rest van het land blijft het veel zachter dan normaal, maar in het westen is wel kans op wind van zee en dan wordt het slechts 13 graden. De kans op een bui is klein.

(Bron: weeronline.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top