EEM Groepenkasten

Winterjas kan weer aan: vannacht 4 graden

winterjas weer aan koud winter herfstVandaag was het rustig herfstweer met vooral in het noorden veel zon. Vanmiddag liep het kwik plaatselijk op tot zo’n 17 graden. Het is, in ieder geval voorlopig, echter gedaan met het aangename weer. Vannacht wordt het lokaal in Drenthe namelijk slechts 4 graden. De winterjas kan in ieder geval morgenochtend weer aan!

Na vandaag komt de temperatuur enkele graden lager uit. Een stevige (noord)oostenwind maakt het, zeker voor het gevoel, fris. Het blijft overwegend droog en het weerbeeld is vaak zonnig, maar soms ook wat meer bewolkt.

Vanavond en vannacht

Vanavond en vannacht is het helder. De wind blijft doorwaaien en daardoor kan er geen mist ontstaan. De minimumtemperatuur varieert van 8 graden in Zeeland tot lokaal 4 graden in Drenthe.

Morgen is er de hele dag veel ruimte voor de zon. Er verschijnen slechts enkele onschuldige stapelwolkjes. Het wordt maximaal 15 graden, maar door de meest matige (noord)oostenwind ligt de gevoelstemperatuur morgenmiddag rond 12 graden.

Donderdag raakt het vanuit het oosten geleidelijk meer bewolkt. In de ochtend is, zeker in het westen, de zon nog regelmatig te zien. Het wordt een frisse dag met maxima rond 13 graden en nog altijd een matige (noord)oostenwind.

Ook vrijdag wordt op de meeste plekken een droge dag met vrij veel wolkenvelden en slechts af en toe zon. Met gemiddeld 15 graden als middagtemperatuur is het net iets minder koud dan donderdag.

In het weekend houdt dit rustige herfstweer aan. Het blijft op veel plekken droog, er is een mix van wolken en zon en de middagtemperatuur ligt rond 14 graden. De grootste kans op een buitje is er voor de noordelijke kustregio’s.

De dagen daarna blijft de wind in de (noord)oosthoek. Ook aan de temperatuur verandert volgende week weinig. Wel neemt de kans op een beetje regen toe.

(Bron: weeronline.nl)Back To Top