EEM Groepenkasten

Wisselvallig en regen: zomer laat nog op zich wachten

14-daagse weersverwachting klazienaveen 03-07-2016Er is vandaag een afwisseling van zon, stapelwolken en enkele (onweers)buien. Vanmiddag wordt het in het westen zonniger en vanavond schijnt op veel plaatsen de zon. Morgenochtend is het druilerig. In de middag schijnt vaker de zon, maar is ook kans op een lichte bui. Dinsdag is het vrij fris en wisselvallig, daarna wordt het geleidelijk warmer.

Vanochtend trekken een paar (onweers)buien oostwaarts over het land, maar verder schijnt op verschillende plekken de zon. Gedurende de ochtend ontstaan meer stapelwolken, die kunnen uitgroeien tot buien. Vooral in het oosten kan het daarbij onweren.

Vanmiddag heeft het binnenland te maken met een paar (onweers)buien, maar in het westen wordt het droger en zonniger. De temperatuur stijgt naar 18-20 graden en het waait hooguit matig uit (zuid)westelijke richting.

In de avond wordt het ook in het binnenland droog en zonnig. Vanaf acht à negen uur wordt het wel vrij snel frisser. De nacht verloopt vrij helder en de temperatuur daalt verder naar 12 graden aan zee tot 9 in het binnenland. Later in de nacht neemt de bewolking vanuit het zuiden toe.

Morgenochtend breidt de bewolking vanuit het zuiden uit en kan soms wat lichte regen vallen. Richting de middag weet de zon vaker door te breken. In de middag krijgen we een afwisseling van zonnige perioden, stapelwolken en lokaal een (lichte) bui. Er staat niet veel wind en de temperatuur stijgt naar 20 tot 22 graden. Prima weer, maar niet volop zomers.

Volgende week

Dinsdag trekken overdag een paar buien van west naar oost. In de avond wordt het droger en zien we vaker de zon. Op de meeste plaatsen wordt het niet warmer dan 18 of 19 graden. Naast deze lagere temperaturen staat ook wat meer wind dan op maandag, waardoor het gevoelsmatig een stuk kouder aanvoelt.

De dagen daarna is het vaak droog, maar blijven enkele lokale buien aanwezig voor de afwisseling. Woensdag wordt het nog een graad of 19, maar daarna wordt het geleidelijk wat warmer met op vrijdag en zaterdag in het zuidoosten temperaturen van 25-26 graden. Vanaf zondag neemt de kans op meer regen toe en zal de temperatuur weer dalen tot rond de 20 graden.

(Bron: weeronline.nl / Afbeelding: weer.nl)Back To Top