EEM Groepenkasten

Woensdag 1 jaar geleden: Zalencentrum Hoff in Klazienaveen afgebrand

Klazienaveen – Afgelopen woensdag was het precies 1 jaar geleden dat Zalencentrum Hoff in Klazienaveen is afgebrand. Een grote schok voor iedereen. De brand ontstond rond 14.45 uur. Het pand is volledig uitgebrand.

Het oorspronkelijke bericht luidde:

Zalencentrum Hoff in Klazienaveen in de brand (VIDEO & FOTO’s)

zalencentrum-hoff-klazienaveen-in-de-brand-13-09-2016Klazienaveen – Rond kwart voor 3 vanmiddag is er een brand uitgebroken bij Zalencentrum Hoff aan de Brugstraat 73 in Klazienaveen. Het pand is inmiddels volledig uitgebrand.

Wat de oorzaak van de brand is, is op dit moment nog niet bekend.

Volgens de brandweer is het vuur op de zolder van het gebouw ontstaan, maar waardoor de brand is ontstaan is nog onbekend. Op bovenstaande foto is te zien waar de brand is ontstaan. Deze foto is van even voor 15.00 uur.

Compleet afbranden

De brandweer was vanaf het begin druk bezig de vlammen in bedwang te houden. De Brugstraat was in rook gehuld.

Het zalencentrum was gesloten, hierdoor was er niemand in het pand toen de brand uitbrak. Er waren helaas wel 2 honden in het pand aanwezig. Omdat het voor de brandweer niet veilig was om nog naar binnen te gaan, ziet het er niet best uit voor de honden.

Politie en brandweer raadden mensen aan om uit de rook te blijven en niet te dichtbij te komen.

Compleet verwoest

UPDATE: De brandweer heeft aangegeven dat het vuur hevig woedt en dat ze hun best doen de achterliggende woningen te beschermen. Ze laten het pand ‘gecontroleerd uitbranden’, zoals dat heet. Er is dan sprake van een schone verbranding. De rook trekt nu omhoog, als de brandweer gaat blussen gaat de rook naar beneden en ontstaat er overlast op de A37. Er is geen gevaar voor omwonenden.

Veel brandweerwagens en politie was er op de been, maar die konden het pand niet redden. De brandweer kreeg het vuur moeizaam onder controle, mede dankzij, naar het schijnt, watergebrek.

De politie was in grote getale aanwezig om publiek op afstand te houden en het verkeer te reguleren. De wegen werden vrijgehouden voor de brandweer die van alle kanten kwam toegesneld. Ook dreigde er explosiegevaar door gas(flessen). Zelfs de bomen aan de achterkant van het pand vingen vlam. De hitte van de brand was in de wijde omtrek te voelen.

zalencentrum-hoff-klazienaveen-brand-13-09-2016-02

zalencentrum-hoff-klazienaveen-brand-13-09-2016-16

Klik hier om het hele bericht te lezen.

Lees ook: Zalencentrum Hoff 24 uur na de brand: de kater

Lees ook: Opruiming restanten voormalig Zalencentrum Hoff begonnen (FOTO’S)Back To Top