EEM Groepenkasten

Woninginbraak en poging tot woninginbraak tijdens carnaval in Klazienaveen

inbraken, politieKlazienaveen – In het postcode gebied 7891 van Klazienaveen zijn tijdens het carnavalsfeest tot dusver bekend één poging tot en één geslaagde woninginbraak gemeld bij de politie.

Vanaf januari dit jaar staat de teller hiermee voor een poging tot woninginbraak op 2 en voor een geslaagde woninginbraak op 3, in totaal dus 5. De teller staat sinds 22 november op 12 (zie de kaart). Ook in de directe omgeving van Klazienaveen is het dievengilde redelijk actief. Het is duidelijk dat de boeven hun kansen nemen als de bewoner niet huis is. Laat dus altijd wat verlichting aan of zet desnoods een TV aan, zodat het lijkt alsof er iemand thuis is.

Dat werkt natuurlijk niet altijd, vooral niet als de dieven bekend zijn in de directe woonomgeving en jou bijvoorbeeld weg zien rijden. Wees dus altijd alert op vreemde auto’s/kentekens met onbekende mensen aan boord. Vertrouw je het niet? Maak er dan foto’s van, zodat het ook achteraf nagezocht kan worden. Maar de gewone dief kan natuurlijk ook op de fiets of gewoon lopend een bezoekje bij jou gaan afleggen.

Voorzorgsmaatregelen

Waan je niet veilig voor een inbraak als je op een eerste of tweede verdieping woont, want er zijn inbrekers die zomaar letterlijk tegen de muren en balustrades omhoog kunnen klimmen. Ook kleine toiletraampjes zijn een kwetsbaar punt, een slanke inbreker sluipt hier zomaar naar binnen en verdwijnt weer snel via een raam of deur. Maar ook een raam of schuur/garagedeur ergens aan de tuinzijde of zelfs gewoon aan de voorzijde in een rustige woonbuurt zijn kwetsbaar.

Je kunt echter wel enige voorzorgsmaatregelen treffen om het inbrekersgilde het lastiger te maken. Denk alleen maar eens aan het hang en sluitwerk van uw woonhuis. Goede tips en adviezen over preventiemaatregelen en manieren hoe inbrekers tewerk gaan, kun je hier vinden: https://www.politie.nl/themas/woninginbraak.htmlBack To Top