EEM Groepenkasten

Woningoverval Nes: politie houdt 4e verdachte aan

politie uniformKlazienaveen/Emmen – De Franse politie heeft, in navolging van de arrestatie van een 26-jarige Klazienavener en 2 Emmenaren, 30 en 41 jaar, nog een 4e verdachte aangehouden inzake de woningoverval in Nes.

Het betreft een 39-jarige man met de Servische nationaliteit die ervan wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij de woningoverval in Nes op 15 juni vorig jaar. Er is veel te doen om die overval, omdat er veel geweld werd gebruikt, waarbij het 73-jarige slachtoffer gewond raakte. De buit bestond onder andere uit antiek, enkele sieraden en zilveren bestek.

Uitlevering

De Serviër is op 21 februari in Frankrijk aangehouden. Het Openbaar Ministerie had om uitlevering gevraagd. De verdachte is gisteren in Nederland aangekomen en overgebracht naar Leeuwarden. De man is vanmiddag voorgeleid.

Uitgebreid onderzoek

Direct na de gewelddadige overval is de politie begonnen met een uitgebreid onderzoek. Daarbij werd onder andere sporenonderzoek verricht in en om de woning. De politie sprak ook met het slachtoffer, betrokken en getuigen. Middels het TV-programma Opsporing Verzocht werd ook de hulp van het publiek ingeroepen.

De 30-jarige Emmenaar zit nog in voorlopige hechtenis. De 26-jarige Klazienavener en de 41-jarige Emmenaar zijn inmiddels in vrijheid gesteld, maar ze zijn nog wel verdachten.

Het onderzoeksteam is nog volop bezig met het onderzoek. Meer aanhoudingen zijn volgens het OM niet uitgesloten.

(Bron: emmen.nu)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top