EEM Groepenkasten

Wordt Max Verstappen de jongste Formule 1-coureur ooit?

max verstappen formule 1 jongste rijder ooitMax Verstappen (17) begint vrijdag 13 maart aan zijn allereerste Grand Prix-weekend in de Formule 1. Tijdens de wintertests heeft de Nederlander alle vele kilometers in de Formule 1-wagens gereden. Hij heeft een goede voorbereiding achter de rug. Als zondag de rode lichten in Albert Park doven, dan is het F1-debuut van de 17-jarige Toro Rosso-coureur een feit. Max Verstappen wordt daarmee de jongste Formule 1-coureur ooit.

Vooral genieten

Ondanks twijfels uit verschillende hoeken is zowel het team als Verstappen zelf van mening dat hij er klaar voor is. Tijdens de testrondes liet de 17-jarige coureur regelmatig hele snelle tijden noteren. Vorig jaar is hij begonnen met 3 vrijdagtrainingen voor het Italiaanse team. Dat was al niet slecht en sindsdien heeft hij nog veel progressie geboekt. Vooral de lange runs zien er uitstekend uit. Max Verstappen voelt zich helemaal thuis in zijn bolide. Hij zal zondag dan ook met veel vertrouwen aan de start staan.

Omdat Verstappen nog zo jong is, geboren in 1997 dus 17 jaar slechts, krijgt hij van verschillende andere coureurs diverse tips. Het komt er vooral op neer dat hij moet genieten, de rest komt dan vanzelf.

Max Verstappen in top-tien marketingwaarde

Ondanks dat Max Verstappen nog geen officiƫle meter in de Formule 1 heeft gereden behoort hij nu al tot de top voor wat betreft de hoogste marketingwaarde. Marktonderzoekers Repucom hebben dit onderzocht. De 17-jarige rijden van Scuderia Toro Rosso staat hierbij op de 9e plaats.

Wel heel jong

Niet iedereen vindt het even verstandig dat Max Verstappen zondag al op 17-jarige leeftijd zijn debuut zal maken in de Formule 1. Voormalig wereldkampioen Damon Hill liet onlangs nog weten dat hij 17 jaar voor een Grand Prix-rijder wel heel erg jong vindt om al in zo’n complexe en professionele sport als de Formule 1 te rijden. Hij vindt dat Max nogal in het diepe wordt gegooid en dat niemand goed weet wat je van hem kunt verwachten. Hill zelf was een laatbloeier. Pas op 31-jarige leeftijd maakte hij in 1992 zijn debuut in de koningsklasse van de autosport. Zodra Max Verstappen zondag officieel zijn debuut maakt, is hij slechts 17 jaar en 164 dagen oud en daarmee de jongste coureur ooit die een race in de Formule 1 rijdt.Back To Top