EEM Groepenkasten

WOZ-waardes woningen per 1 oktober openbaar

woz waarde woningen huizenRegio – Vanaf 1 oktober 2016 wordt de WOZ-waarde van alle woningen openbaar. Iedereen kan vanaf dat moment de WOZ-waarde van elke woning bekijken en desgewenst met elkaar vergelijken.

Dat wordt mogelijk gemaakt middels de online WOZ-viewer via www.woz-waardeloket.nl. Wil je de waarde van een woning weten? Dan kun je heel eenvoudig die woning aanklikken op een plattegrond of het adres van die woning opgeven.

Huiseigenaren kunnen op dit moment via MijnOverheid al de WOZ-waarde en het taxatieverslag van hun eigen woning opvragen, maar niet van andere panden.

Alleen de WOZ-waarde

Via de online WOZ-viewer wordt alleen de WOZ-waarde van de woning getoond. Andere gegevens, zoals de eigenaar of de verkoopprijs van de woning zal niet worden getoond. Ook taxatieverslagen zullen niet openbaar gemaakt worden. Voorlopig kan alleen de WOZ-waarde van woningen worden opgevraagd en bijvoorbeeld nog niet van bedrijfspanden. Bovendien is het (nog) niet mogelijk om bulkgegevens (van meerdere woningen tegelijk) op te vragen.

Het Kadaster werkt samen met de Waarderingskamer, gemeenten en dienstverleners aan de Landelijke Voorziening WOZ, die het WOZ-loket voorziet van gegevens.

Meer informatie leest u op de site van de Waarderingskamer.

(Bron: kadaster.nl)Back To Top