EEM Groepenkasten

Xenos sluit 6 of 7 winkels: gevolgen Klazienaveen nog niet bekend

xenos klazienaveenKlazienaveen/Asssen – Winkelketen Xenos sluit binnenkort 6 of 7 vestigingen. Dat betekent dat er zo’n 250 banen op de tocht staan. De winkelketen maakte dat gisteravond bekend aan filiaalmanagers en winkelpersoneel.

Xenos heeft in Drenthe 5 winkels: Klazienaveen, Emmen, Meppel, Hoogeveen en Assen Of deze filialen worden gesloten of dat het personeel hier ook op straat komt te staan is op dit moment nog niet bekend. Wel is bekend dat de meeste ontslagen zullen gaan vallen onder leidinggevende en coördinerende functies en onder winkelmedewerkers.

Andere werkwijze

Xenos wil de bezetting anders inrichten, zodat er meer uren op de winkelvloer vrijkomen voor de dienstverlening aan de klant. Voorts zullen er extra vulploegen worden ingezet om na sluitingstijd de schappen te vullen.

De winkelketen telt in totaal zo’n 250 winkels, waarvan bijna 200 in Nederland en de rest in Duitsland. In totaal werken er zo’n 3.500 mensen bij Xenos.

Blokker Holding

Xenos maakt sinds de jaren ’80 onderdeel uit van Blokker Holding. Hieronder vallen ook ketens als Blokker, Marskramer, Leen Bakker, Bart Smit en Big Bazar.

In 2014 leed Blokker Holding een nettoverlies van 20 miljoen euro bij een omzet van bijna 2,1 miljard euro, terwijl in 2013 nog een winst van 61 miljoen euro werd behaald. De cijfers over het boekjaar 2015 zijn nog niet bekend.

(Foto: Google Streetview)Back To Top