EEM Groepenkasten

Yannick Vostes in plaats van Segun Toriola naar Itass DTK’70

itass dtk70 de treffers tafeltennis klazienaveen Yannick VostesKlazienaveen – Niet Segun Toriola, maar Yannick Vostes versterkt Itass DTK’70. Enige tijd geleden heeft de tafeltennisclub uit Klazienaveen de komst van Segun Toriola bekend gemaakt, maar nu blijkt dat Toriola niet naar Klazienaveen komt.

Niet toegestaan

De Nigeriaan zou voor zowel DTK’70 als voor een Franse club gaan spelen, maar afgelopen week werd duidelijk dat de Franse club niet in staat was om de afspraken met Toriola na te komen. Om te kunnen wonen en werken in Frankrijk is het voor Toriola nodig om in België of Frankrijk te spelen. Hij heeft inmiddels een andere club gevonden en hierdoor is het niet toegestaan om in Nederland te spelen. In België mag slechts één speler uitkomen in een andere competitie.

Goed alternatief

Voorzitter van de topsportcommissie Hendrikus Velzing: ”We kregen het nieuws afgelopen week te zeer onverwacht te horen en we baalden hier enorm van. Gelukkig hebben we een goed alternatief in de persoon van Yannick Vostes. Hij is misschien minder bekend dan Toriola, maar zijn prestaties in de Belgische competitie zijn vergelijkbaar. Vostes won het vorige seizoen bijvoorbeeld nog 2 maal van Toriola, maar ook in Europese toernooien laat hij zien van toppers te kunnen winnen. Vostes won bijvoorbeeld vorig jaar nog van de huidige nummer 25 van de wereldranglijst Hugo Calderano.”

Prachtig seizoen

De 31 jarige Vostes zal samen met Barry Wijers, Koen Hageraats en Nathan van der Lee het eerste team vormen van Itass DTK’70. De club kan terugkijken op een prachtig seizoen waarbij in een ware thriller de titel werd verloren. Velzing: “We hebben een goed team dat dit seizoen opnieuw voor de titel moet gaan strijden. Met de komst van Vostes en het feit dat de andere spelers van het eerste team hun contract al hadden verlengd, ligt er een hele goed basis voor een mooi tafeltennisseizoen.”

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top