EEM Groepenkasten

Zaak overreden chauffeur ‘juridisch te ingewikkeld’

rechter rechtbank rechtzaak assen justitie politie uitspraakKlazienaveen/Assen – De zaak tegen de 53-jarige chauffeur uit het Duitse Meckenheim bij Bonn, die 25 augustus vorig jaar een andere vrachtwagenchauffeur onderaan de afrit van de A37 bij Klazienaveen heeft overreden, gaat voorlopig nog niet door. De rechter vindt de zaak ‘juridisch te ingewikkeld.’

De grote centrale vraag in deze zaak is of de Duitse vrachtwagenchauffeur heeft gemerkt of hij over iemand is heengereden of niet.

De man heeft volgens het Openbaar Ministerie de plek van het ongeval verlaten, terwijl hij wist dat hij iemand had verwond. Dat werd hem althans verweten in de zaak van afgelopen dinsdag bij de politierechter in Assen. De verdachte wacht al sinds augustus vorig jaar op de rechtszaak. Het OM is van mening dat de zaak best door één rechter kon worden beoordeeld.

De rechter vindt de zaak echter juridisch te ingewikkeld en daarom heeft hij hem doorverwezen naar de meervoudige kamer. Nu gaan er 3 rechters naar kijken.

Overreden

Op 25 augustus vorig jaar was het slachtoffer, een 37-jarige vrachtwagenchauffeur uit Rijssen, gestopt bij de afrit omdat één van zijn spiegels er op de snelweg door de Duitse vrachtwagen was afgereden. Beide chauffeurs hebben op de afrit met elkaar gesproken. Daarna is de Duitse chauffeur weer ingestapt en weggereden. De chauffeur uit Rijssen is daarbij onder de wielen van de Duitse truck terecht gekomen. De Duitser reed echter door, maar werd vrij snel daarna aangehouden op het industrieterrein in Klazienaveen. De zwaargewonde chauffeur uit Rijssen is met meerdere botbreuken met de traumahelikopter naar het UMCG gebracht.

De politie heeft onder meer een reconstructie gemaakt van het voorval om te achterhalen wat er daadwerkelijk is gebeurd en of het mogelijk is dat de Duitse chauffeur daadwerkelijk niks van het overrijden van het slachtoffer heeft gemerkt. Volgens het OM moet de verdachte dat wel hebben geweten toen hij wegreed.

Het is nog niet bekend wanneer de zaak nu wordt behandeld.

(Bron: dvhn.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top