EEM Groepenkasten

Zaak vermoorde André Lubbers eind maart voor de rechter

moord andre lubbers klazienaveenKlazienaveen – Op 26 en 27 maart komt de zaak van de vermoorde André Lubbers uit Klazienaveen in Groningen voor de rechter.

Op 11 augustus 2012 werd de 68-jarige André Lubbers dood gevonden in zijn woning boven zijn reclamezaak aan de Van Echtenstraat in Klazienaveen.

Vier aanhoudingen

In deze zaak zijn destijds 4 verdachten aangehouden door de politie. Een aantal van deze verdachten zijn op de bewuste avond in de buurt van het huis van Lubbers aan de Van Echtenstraat geweest, zo blijkt uit telefoongegevens. Op de broek van het slachtoffer is bovendien DNA aangetroffen van één van de verdachten.

Te weinig bewijs

Omdat er te weinig bewijs was om ze langer vast te kunnen houden zijn alle 4 de verdachten tijdens het onderzoek weer op vrije voeten gesteld. Ze bleven echter wel verdachte en dus moeten ze zich binnenkort voor de rechtbank in Groningen verantwoorden.

‘Diefstal met geweld, de dood tot gevolg hebbende’

Moord of doodslag kan zoals het nu lijkt niet worden bewezen. Daarom worden de mannen vervolgd voor ‘diefstal met geweld, de dood tot gevolg hebbende’, waarvoor ze maximaal 15 jaar gevangenisstraf kunnen krijgen.

(Bron: RTV Drenthe.nl)Back To Top