EEM Groepenkasten

Zalencentrum Hoff 24 uur na de brand: de kater

zalencentrum hoff van boven op 14-09-2016Klazienaveen – Gistermiddag is zalencentrum Hoff volledig in vlammen opgegaan. De brand is ontstaan op de bovenverdieping. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Lees ook: Zalencentrum Hoff in Klazienaveen in de brand (VIDEO & FOTO’s)

Het gehele voorste gedeelte van het complex is zoals dat heet ‘gecontroleerd afgebrand’. Wat gisterenmiddag rond 14:45 uur begon met rook vanaf de bovenverdieping sloeg al gauw om in enorme vlammen en een rookontwikkeling die in de verre omtrek te zien was. Het pand was niet meer te redden, maar de boerderij erachter wel. Dus die nat houden en de bomen erom heen ook om overslaan van brand te voorkomen. Wat nu rest is verdriet, heel veel verdriet en een enorme kater, een trieste aanblik van wat eens de trots van Klazienaveen van: vroeger Café Hoff, nu Zalencentrum Hoff.  Ook vandaag komen nog vele mensen kijken naar de plek waar ze zoveel mooie herinneringen aan hebben. Iedereen is beduusd, niemand kan het begrijpen.

cafe restaurant hoff klazienaveen

Café Restaurant Hoff zoals het ooit begon (Foto: Oud Klazienaveen)

zalencentrum hoff klazienaveen brand 13-09-2016-32

Machteloos

Zalencentrum Hoff is een begrip in Klazienaveen en ver daarbuiten. De laatste jaren werd de zaak geëxploiteerd door Iwan en Ramona Boers. Zij namen in 2012 ‘het stokje’ over van Gosse Geuzinge die daarvoor het bedrijf jarenlang runde met zijn vrouw Siny. Geuzinge is nog wel steeds eigenaar van het pand en woont zelf naast het bedrijf. Ook hij moest gisteren machteloos toekijken hoe de vlammen om zich heen grepen en het pand verloren ging. De woning van Geuzinge achter het pand bleef wel behouden, al liep het wel enige schade op. Ook de woning van buurman Roelof Post werd door de brandweer nat gehouden en is gespaard gebleven. Of en hoeveel water-, rook- en roetschade er is, is nog niet bekend. De rook ging recht omhoog, waardoor de nabijgelegen A37 niet afgesloten behoefde te worden. Omdat de energieleverancier het stroom er af heeft gezet zaten de omliggende woningen wel enige uren zonder stroom.

zalencentrum hoff klazienaveen brand 13-09-2016-32

“Werkelijk alles is nu weg”

Boven het pand waren ook nog 2 appartementen. In eentje daarvan woonden Johan Kuiper en Harmanna Koning, al 16 jaar lang. Harmanna was in Nieuw-Dordrecht toen ze hoorde van de brand. Ze ging snel naar huis, maar haar 2 hondjes waren helaas niet meer te redden. Normaal gaan de hondjes altijd met haar mee, maar omdat het zo warm was had ze ze dit keer thuis gelaten. Ook de urn met as van haar vader en de grote Elvis-collectie van Johan Kuiper verdwenen in de as. “Werkelijk alles is nu weg”.

zalencentrum hoff klazienaveen brand 13-09-2016-32

Verschrikkelijk

Iwan Boers, die zalencentrum Hoff exploiteert, woont niet bij het pand. Hij zat achter zijn huis toen hij een vrouw uit de buurt hoorde roepen dat Hoff in de brand stond. Ramona is direct gaan kijken en haar grote vrees bleek waarheid te zijn. “Verschrikkelijk.”, zegt Ramona. Iwan ging zelf niet naar de plek des onheils. “Ik wilde dat niet zien.”, zei hij. Hij zou later wel even gaan kijken.

Met het pand gaat weer een stukje historisch van Klazienaveen verloren. Dat is natuurlijk heel vervelend, echter lang niet zo vervelend als voor de betrokkenen Iwan, Ramona, Gosse, Siny, Johan, Harmanna en haar hondjes, en alle anderen. Vanaf deze kant wensen wij iedereen enorm veel sterkte.

zalencentrum hoff klazienaveen brand 13-09-2016-32

zalencentrum hoff klazienaveen brand 13-09-2016-32Back To Top