EEM Groepenkasten

Zeer onstuimig en nat, later minder buien

storm harde wind windstoten

Het is buiig met een vlagerige wind. Vanmiddag zijn er tijdelijk minder buien, maar vanavond gaat het weer flink regenen en waaien. Vooral in de kustgebieden is kans op zware windstoten. Het wordt 9-11 graden. Ook morgen zijn er buien en is het winderig. Maandag is het wisselend bewolkt met nog een enkele bui. De dagen daarna is het tijdelijk droog en wordt het kouder. Dat meldt weeronline.nl.

Vanochtend is het bewolkt en wisselvallig met verspreid over het land buien. Tijdens sommige buien kan het even flink plenzen. Er staat flink wat wind waardoor de buien snel verplaatsen. In het binnenland staat een vrij krachtige tot krachtige wind uit het zuidwesten tot westen. De wind is vlagerig met windstoten van 60-65 km/uur. In het westen van het land en rond het IJsselmeer staat een krachtige wind. Daarbij kan het tijdelijk hard waaien met kans op zware windstoten van 75 km/uur. Aan de kust en in het Waddengebied staat een harde tot stormachtige wind met zware windstoten van 75-85 km/uur.

Later in de ochtend neemt de buiigheid vanuit het westen af en kan zo nu en dan de zon doorbreken. Er zijn dan droge perioden en enkele lichte regenbuien. Het blijft flink waaien.

Vanmiddag is het onstuimig en zacht met 9 à 10 graden in het noordoosten tot ruim 11 graden in het zuiden en westen. Er zijn veel stapelwolken met zo nu en dan zon, maar er is ook kans op een bui. Aan het eind van de middag neemt de wind iets in kracht af. In het zuidwesten raakt het tegen de avond geheel bewolkt en ontstaan meer buien.

Vanavond trekt vanuit het zuidwesten een buiengebied over het land. Daarbij kan het ook harder regenen. Na de eerste buien steekt een (vrij) krachtige zuidwestenwind op en tijdens buien is kans op zware windstoten van 75-80 km/uur. Daarbij kan ook hagel en een klap onweer voorkomen. In het westelijk kustgebied staat een harde tot stormachtige wind en kan de wind pieken naar 95 km/uur. In het noordoosten neemt in de tweede helft van de avond de wind toe.

Komende nacht blijft het wisselvallig met verspreid over het land buien met kans op hagel en een klap onweer. De wind neemt iets af, maar ook dan is vooral in de kustgebieden kans op zware windstoten van 75-80 km/uur. De temperatuur daalt naar 7-8 graden.

Morgen is het bewolkt met verspreid over het land buien. Daarbij kan het hagelen en soms is er ook onweer. Het blijft onstuimig, maar met een matige tot vrij krachtige wind uit het westen tot noordwesten waait het niet zo hard als vandaag. In de kustgebieden staat een krachtige noordwester en aan zee waait het hard. In de middag kan kortstondig de zon doorbreken en neemt de buiigheid in het noorden af. Het is dan een graad of 9.

In de avond en in de nacht naar maandag trekken enkele lichte buien over het land. De noordwestenwind voert koudere lucht aan en de temperatuur daalt naar 2-4 graden in het binnenland en 5-6 graden aan de kust. Omdat het redelijk blijft waaien is de kans op grondvorst erg klein.

Maandag wordt het 7 graden in het oosten tot 9 in het westen. Met een matige en aan de kust vrij krachtige noordwestenwind trekken stapelwolken over het land en daar zitten ook een paar buien bij. De buien zijn licht, maar het kan daarbij wel hagelen. Er zijn ook droge perioden waarin de zon schijnt.

Dinsdag is de kans op een bui veel kleiner en blijft het op de meeste plaatsen droog. Met 7-8 graden is het iets warmer dan normaal. Stapelwolken en zon wisselen elkaar af. De wind houdt zich rustig en komt uit het noordwesten. In de avond en de nacht naar woensdag zijn er heldere perioden en in het binnenland kan het een graadje vriezen.

De dagen daarna wordt het wat kouder met in de nacht kans op vorst. Woensdag is de middagtemperatuur met 4-7 graden normaal voor de tijd van het jaar. Het blijft dan droog met af en toe zon en weinig wind.

Donderdag wordt met 2-5 graden een kille dag. De bewolking neemt toe en geleidelijk stijgt de kans op regen. Het oosten maakt kans op wat natte sneeuw. Vanaf vrijdag gaat de temperatuur iets omhoog en vooral in het weekend wordt het wisselvalliger. Vrijdag is er naast regen ook kans op wat natte sneeuw.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top