EEM Groepenkasten

Zomers warm met zon en wolkenvelden

hittegolf zon zomer thermometerVandaag wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. Het wordt zomers warm met temperaturen tussen de 20 en 26 graden. Morgen wordt het midden, oosten en noorden met 22-26 graden. In het (noord)oosten neemt de kans op onweersbuien toe. Maandag wordt het weer zonnig en droog. In het binnenland wordt het dan circa 27 graden! Dat meldt Weeronline.nl.

Vanochtend is het vrij zonnig. Er trekt sluierbewolking over, maar daar schijnt de zon gewoon doorheen. In het (zuid)westen komen soms wat dikkere wolkenvelden voor. Het is zeer aangenaam, eind van de ochtend is het 18 graden op de stranden en 21 langs de oostgrens.

Vanmiddag hebben we een afwisseling van zon en wolkenvelden. In het binnenland ontstaan ook een paar stapelwolken. Er staat daarbij een zwakke tot matige oostenwind.

Op de stranden steekt een wind van zee op en is het maximaal 20 graden op de Wadden en in Zeeland tot 23 langs de westkust. In de loop van de middag koelt het af tot onder 20 graden. In het binnenland is het warm met 23 à 24 graden. Langs de oostgrens wordt het met 25 of 26 graden zelfs zomers warm.

Vanavond neemt in het zuiden de bewolking toe. In Zeeland is kans op een bui. Met uitzondering van de kustgebieden is prima terrasweer, want het koelt maar langzaam af. Vannacht neemt ook in Brabant en Limburg de kans op een bui toe. In de rest van het land wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af en is het waarschijnlijk droog. Kouder dan 11 tot 14 graden wordt het niet.

Morgen (Moederdag)

Morgen, Moederdag, begint in het midden en noorden droog. Door de sluierbewolking schijnt een waterig zonnetje en de temperatuur loopt snel op naar ruim 20 graden. Er staat daarbij een zwakke tot matige (noord)oostenwind. In de zuidelijke provincies is het bewolkt en is kans op een bui. In de middag verandert daar weinig. Ook steekt een frisse (noord)westenwind op. Daardoor wordt het slechts 14 graden in Cadzand, 21 in Eindhoven en 19 in Maastricht. Op de stranden van de westkust en op de Wadden is het circa 20 graden.

Morgenmiddag wordt het in het midden, oosten en noorden behoorlijk warm met 22 graden in Utrecht, 24 in Groningen en 25 in de Achterhoek. In Twente en Oost-Drenthe kan het zelfs 26 graden worden. Vooral in het uiterste noordoosten schijnt de zon nog geregeld. In de tweede helft van de middag ontstaan in het oosten en noordoosten zware regen- en onweersbuien. De buien zijn lokaal, dat betekent dat het op de ene plaats zo goed als droog is, terwijl het iets verderop heftig te keer kan gaan met hagel, fel onweer en wateroverlast door veel water in korte tijd. Houd in deze gebieden dus de lucht en neerslagradar in de gaten! In het noordoosten van Groningen blijft het mogelijk de hele dag droog en vrij zonnig.

Na het weekend

Maandag is eerst nog kans op een enkele bui. Geleidelijk wordt het overal droog en komt er meer ruimte voor de zon. Op veel plaatsen ligt de middagtemperatuur tussen 18 en 22 graden, maar in het oosten en noordoosten kan het nog enkele graden warmer worden en kan de temperatuur oplopen tot misschien zelfs wel 29 graden (weer.nl).

Dinsdag wordt een droge en vrij zonnige dag. De middagtemperatuur varieert van 18 graden aan zee tot 22 in het binnenland of misschien zelfs 25 graden in het noordoosten.

Later in de week krijgen we te maken met aanvoer van koelere lucht vanaf zee door een (noord)westenwind. De maximumtemperatuur varieert dan van 15 graden aan zee tot 19 in het zuiden en oosten en is daarmee vrij normaal voor half mei. Het weerbeeld is overwegend droog en meestal zonnig.

(Bron: weeronline.nl / weer.nl)

 

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top