EEM Groepenkasten

Veel zon, koude wind, woensdag 12 graden

hittegolf zon zomer thermometerHet is vandaag zonnig en het wordt 4 graden in het noorden tot 8 in het zuiden. De oostenwind maakt het voor het gevoel echter een stuk kouder. Komende nacht gaat het licht vriezen. Morgen is het opnieuw zonnig met een koude wind. Na morgen wordt het warmer, maar krijgt de zon het geleidelijk moeilijker. Ook kan vanaf donderdag soms een beetje regen vallen.

Vandaag

Vanochtend vroeg is het op de meeste plaatsen helder en koud. De temperatuur varieert van -3 in het noorden tot iets boven 0 in het zuiden. Er staat een matige, in het westen en noorden lokaal (vrij) krachtige, oostenwind en hierdoor ligt de gevoelstemperatuur tussen -4 en -10! Ook kan het plaatselijk glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten en/of sneeuwresten. In Limburg kan vanuit het oosten wat bewolking overdrijven. In de rest van het land komt hooguit een beetje hoge bewolking voor.

In de loop van de ochtend warmt de zon de lucht en de wegen voldoende op, waardoor de gladheid verdwijnt.

Vanmiddag is het overal volop zonnig. De maximumtemperatuur varieert van 4 graden op de Wadden tot 8 graden in Zeeland en Zuid-Limburg. De oostenwind blijft aanwezig en daardoor is het voor het gevoel een stuk kouder. Op veel plekken is de wind matig, maar op locaties waar de wind vanaf open water waait, zoals op de Wadden, aan de westkust van het IJsselmeer en op sommige plekken in Zeeland, is de wind vrij krachtig tot krachtig.

Vanavond en vannacht blijft het onbewolkt. De minimumtemperatuur varieert van 0 graden in het westen van Zeeland tot lokaal -4 in het noordoosten. De oostenwind blijft doorstaan en maakt het voor het gevoel nog altijd flink kouder.

Morgen zonnig

Morgen is het opnieuw de hele dag zonnig. Met 5 graden op de Wadden tot lokaal 9 graden in Limburg wordt het net een graadje warmer dan vandaag. De matige oostenwind, die het voor het gevoel een stuk kouder maakt, is helaas ook weer van de partij. In de loop van de middag neemt de wind geleidelijk wat af en draait naar het zuidoosten.

Woensdag lente-achtig

Woensdag start lokaal met wat mist of lage bewolking, maar overdag is er op veel plaatsen regelmatig ruimte voor de zon. Later op de dag neemt in het westen de bewolking wat toe. De wind is zwak tot matig en waait uit het zuiden. Het wordt beduidend warmer dan vandaag en morgen met 7-10 graden in het noorden en 11-13 graden in de zuidelijke helft van het land.

Donderdag wordt het 8-12 graden en hiermee is het circa 5 graden warmer dan normaal in deze tijd van het jaar. Het weerbeeld bestaat uit veel wolken en slechts af en toe zon. Mogelijk valt plaatselijk een beetje regen.

Zacht

Daarna blijft het waarschijnlijk tot ver in de volgende week zacht voor februari. Daarbij is het licht wisselvallig met veel bewolking en soms ruimte voor de zon. De maxima blijven uitkomen rond 10 graden en in de nachten wordt het vaak niet kouder dan een graad of 5.

(Bron: weeronline.nl)Back To Top