EEM Groepenkasten

Zondag 14 december Wereldlichtjesdag in Klazienaveen

Op zondagavond 14 december 2014 wordt in Klazienaveen voor de tweede keer een Wereldlichtjesdag georganiseerd. Wereldlichtjesdag wordt georganiseerd door rouw en verliesbegeleiding “De Vuurtoren” gevestigd te Klazienaveen. “De Vuurtoren” is een initiatief van Patricia van Harteveld en organiseert in een directe samenwerking met Mirjam Klaver en Petra Vellinga Wereldlichtjesdag.

Ontstaan

Wereldlichtjesdag, in het Engels “World Wide Candle Lighting” is ontstaan in 1997 in Amerika door The Compassionate Friends. Inmiddels worden er nu over de gehele wereld op de tweede zondag van december om 19.00 uur lokale tijd kaarsen gebrand voor onze overleden kinderen.

wereldlichtjesdag

Meerdere locaties

Ook op meerdere locaties in Nederland, waaronder Klazienaveen, wordt dan tegelijkertijd een herdenkingsbijeenkomst gehouden. Omdat we in verschillende tijdzones leven is het een mooi idee dat er die dag ieder uur ergens op de wereld kaarsen worden aangestoken voor een overleden kind. Mensen van alle leeftijden, van jonge kinderen tot volwassenen van 80 jaar, broertjes, zusjes, grootouders, familieleden en mensen die zich verbonden voelen.

Sommige mensen herdenken een volwassen kind, anderen zijn er voor een kindje dat niet eens de kans kreeg voor zijn eerste ademhaling. Er zijn mensen voor wie het verlies nog zo vers is en anderen voor wie dat al 30 jaar geleden was. De pijn van het gemis en het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen blijven hetzelfde en verbindt mensen met elkaar.

Mee herdenken

Als u een kind hebt verloren, en deze wil herdenken, dan bent u van harte welkom in Klazienaveen aan het van Echtenskanaal nz. Voor de poort van de oude ingang van de algemene begraafplaats.

wereldlichtjesdag2013a (3)

De ontvangst is vanaf 18.30 uur, zodat de herdenking zo rond 18.45 uur kan starten. Het einde van de herdenking zal dan omstreeks 19.45 uur zijn. Tijdens de herdenking zullen de kinderen worden herdacht door samen een kaarsje op te steken en te luisteren naar troostende woorden en gedichten. Ook zal er muziek en zang worden voorgedragen.Tijdens deze bijeenkomst wordt het speciaal voor deze dag geschreven lied “Precious Child” ten gehore worden gebracht.  Na afloop wordt er chocolademelk geschonken en wordt er gelegenheid geboden om uw kaarsje te plaatsen op de persoonlijke gedenkplaatsop de begraafplaats. Zo hopen wij op deze manier een lichtpuntje te bieden in deze donkere dagen.  Mocht u de herdenking niet kunnen of willen bijwonen, dan kunt u thuis herdenken door om op zondagavond 14 december a.s. om 19.00 uur een kaars te branden.

Voor het organiseren van Wereldlichtjesdag, is men afhankelijk van sponsors. Mocht u ook een bijdrage willen leveren in de vorm van een donatie of sponsering, dan wordt dit zeer op prijs gesteld. Wereldlichtjesdag wordt ook dit jaar mogelijk gemaakt in Klazienaveen door: Tromp& Roggen Natuursteen, de Huyskamer, Houthandel Bruins, X-Interactive en de Firma Zonlicht.

Contactpersoon Patricia van Harteveld tel.0652197042Back To Top