EEM Groepenkasten

Zonnepanelen nu ook te huur in Drenthe

zonnepanelen scholten zathe zonne-energieDrenthe – Zonnepanelen raken steeds meer in trek. Tot nu toe moesten de zonnepanelen worden gekocht, met eigen geld of bijvoorbeeld middels een zonnelening, al dan niet met subsidie. Vanaf nu zijn de zonnepanelen ook te huur.

De Drentse Energie Organisatie heeft, na een succesvolle pilot met 70 huizen, besloten om nog meer daken in Drenthe van gehuurde zonnepanelen te voorzien. De Drentse Energie Organisatie is het Energiefonds van de Provincie Drenthe, met als doel het versnellen van de energietransitie in Drenthe. Dat doen ze door het verstrekken van financieringen aan duurzame energieprojecten en het geven van ondersteuning bij de totstandkoming van deze projecten.

Veel animo

De Drentse Energie Organisatie laat weten dat er zo snel zo veel animo was, dat ze besloten hebben om verder te gaan met het project. De organisatie verhuurt de zonnepanelen niet zelf. Dat doet het bedrijf Solease. Het energiefonds zorgt voor de financiering. Het grote voordeel van huren is dat je zelf niet hoeft te investeren in de zonnepanelen. Dat doet Solease. Je hoeft zelf niets te regelen.

Huur

Deelnemers hoeven niets investeren, ze betalen alleen huur. Per dak verschilt de hoogte van de huur, maar volgens de Drentse Energie Organisatie zal dat ronde € 50,00 per maand gaan bedragen. De zonnepanelen leveren per maand meer op dan je aan huur kwijt bent, aldus de organisatie. Aan het einde van het jaar hou je er dus wel iets aan over.

(Bron: RTV Drenthe)Back To Top