EEM Groepenkasten

Zonsverduistering kijken bij Guido Brillen

zonsverduistering solar eclipse klazienaveenKlazienaveen – Komende vrijdag 20 maart de zonsverduistering van nabij volgen? Dat kan bij Guido  Creatieve Brillen.

Guido, zelf een fanatieke sterrenkenner, is al op 13-jarige leeftijd begonnen met het onderzoeken van het “zichtbare” in het heelal. Dat is uitgegroeid tot een hobby, waarin Guido Spannenburg zich bijna helemaal uitleeft. Hij heeft dan ook al een aantal lezingen gegeven over zijn hobby in o.a. de bibliotheek en zijn eigen winkelbedrijf en trok hiermee veel belangstellenden aan die meer wilden weten. Guido Brillen

Komende vrijdag kunt u de zonsverduistering dan ook zelf waarnemen, want het is in Nederland zo tussen 9.45 uur en 11.30 uur waar te nemen, waarbij de zon maximaal verduistert zal zijn om 10.37 uur. Hiervoor stelt Guido twee telescopen op voor zijn winkel aan de Langestraat 127 in Klazienaveen, waarmee de zonsverduistering uitstekend te zien zal zijn, mits het weer ook meewerkt. Want dat is natuurlijk een cruciale voorwaarde, een paar wolkjes is zo erg niet, maar de hemel moet namelijk wel een beetje helder zijn om de zonsverduistering goed te kunnen volgen. De gebruikte telescopen die Guido opstelt zijn is een 1000 mm spiegeltelescoop met een spiegel van 13 centimeter diameter, en het andere type is een lenzentelescoop van 900 mm. Beide telescopen worden uitgerust met speciale zonfilters, want zo met een gewone zonnebril kijken, dat lukt echt niet, laat staan met het blote oog.

Vrijdagochtend vanaf ongeveer 10.00 uur stelt Guido de telescopen op en kunt u het zelf ook eens van dichtbij meemaken. Deze kans mag u eigenlijk niet missen, want de volgende zichtbare eclips is naar verwachting pas in 2021.

Waar:
Guido Creatieve Brillen
Langestraat 127
7891 GH  Klazienaveen
Tel. (0591) 311823

Wanneer:

vrijdag 20 maart
vanaf 10.00 uur – 11.30 uur

Meer over de zonsverduistering

Voor meer informatie over de zonsverduistering, zie het artikel “Zonsverduistering op vrijdag 20 maart 2015“.

Tripadvisor NL 600x300
Algemeen
Langestraat 127 7891 GH Klazienaveen Map


Back To Top