EEM Groepenkasten

Zorggroep Heerendordt in Klazienaveen voor de rechter gesleept door Vakbond FNV

Zorggroep Heerendordt Dagzorg Nieuw-DordrechtKlazienaveen – Zorggroep Heerendordt in Klazienaveen wordt voor de rechter gesleept door Vakbond FNV. FNV heeft gisteren al een ultimatum gesteld: ze moesten voor 16.00 uur een reactie van directeur Jan Staal van Heerendordt ontvangen, of anders zou er een kort geding worden aangespannen. De directeur liet echter niets van zich horen.

Financiële problemen

De financiële problemen voor Heerendordt zijn groot. Ze kunnen de 300 personeelsleden niet op 18 september uitbetalen. Dat zou pas in de 2e week van oktober kunnen en dat is volgens woordvoerder Riek van Kampen van FNV absurd. Volgens hem kun je werknemers niet zo lang zonder loon laten, want hun rekeningen gaan wel gewoon door en hoe moeten zij die dan betalen?

FNV houdt voet bij stuk en gaat een kort geding aanspannen. Zij hadden graag een reactie van de zorggroep gekregen, maar die bleef uit. De woordvoerder van FNV liet nog weten het erg jammer te vinden dat de directeur kennelijk wel tijd heeft om te reageren op allerlei dagbladen en niet om te reageren naar FNV.

Gereageerd per e-mail

Volgens directeur Jan Staal heeft Heerendordt wel degelijk gereageerd. Zij hebben een e-mail naar hun werknemers gestuurd met daarin een voorstel om het loon in 2 keer te betalen. Datzelfde hebben ze ook aan FNV laten weten, aldus de directeur. FNV laat echter weten geen e-mail te hebben ontvangen.

Geen optie

Volgens FNV is het betalen van het loon in 2 gedeeltes geen optie, mede omdat de periode ertussen erg groot is. Zij houden dan ook voet bij stuk. De werknemers hebben ook hun verplichtingen en kunnen ook niet naar de zorgverzekering bellen voor uitstel. De werkgever heeft een salarisbetalingsverplichting, net als werknemer de verplichting heeft om zijn werk te doen.

Vandaag om 112.00 uur geeft directeur Jan Staal van Zorggroep Heerendordt op Radio Drenthe tekst en uitleg.

(Bron: RTV Drenthe)Back To Top