EEM Groepenkasten

Zuidoosthoek Cup nu met 4 organiserende tennisclubs

Zuidoosthoek Cup tennisRegio -De Zuidoosthoek Cup wordt dit jaar voor het eerst niet door 3, maar door 4 tennisverenigingen georganiseerd. Naast Tc Rackem, CTC Coevorden en LTV Vesna behoort nu ook TC Bargeres tot de organisatie.

Groot succes

Vorig jaar bleek de Zuidoosthoek Cup voor de 3 initiatiefnemers een groot succes. CTC Coevorden, LTV Vesna en Tc Rackem stelden een prijs beschikbaar voor de tennisser en tennisster, die na deelname aan hun toernooien, de meeste punten wist te verzamelen.
Naast de felbegeerde Zuidoosthoek Cup werd een mooie geldprijs beschikbaar gesteld. Uiteindelijk wonnen Ewout Jonkers en Trudy Leijssenaar-Bijl de allereerste Cup.

ZuidoosthoekCup Tjeerd en Tathali

3 van de 4

Dit jaar heeft TC Bargeres zich als vierde vereniging enthousiast aangesloten. Dat wil niet zeggen dat tennissers nu verplicht aan 4 toernooien moeten gaan deelnemen. De oude spelregel blijft bestaan: je moet aan 3 van de 4 toernooien meedoen. Ook als je 4 toernooien speelt, tellen de punten van slechts 3 toernooien mee, de 3 waar je de meeste punten hebt gehaald. Er is nu dus een wat ruimere toernooikeuze en dat maakt het qua planning voor de tennissers gemakkelijker om mee te doen.

Het leuke van de ZO Cup is dat iedereen hem kan winnen. De spelregels zijn zo opgesteld dat iemand met speelsterkte 3 de Cup kan winnen, maar ook iemand met speelsterkte 8.

ZuidoosthoekCup Bert Westra Ewoud

Inschrijven

Voor alle toernooien die onderdeel zijn van de Zuidoosthoek Cup kan je je al inschrijven via Toernooi.nl. Noteer dus:

  • Het Rackem Open, van 17 tot en met 26 juni, Tc Rackem in Klazienaveen.
  • Het ‘Bij Maarten Open toernooi’, van 27 juni t/m 3 juli in Emmen bij Tennisclub Bargeres.
  • Het ‘Blokker Vesna Open Tennistoernooi’, van 22 augustus t/m 28 augustus, LTV Vesna in Veenoord/Nieuw Amsterdam.
  • Het Vince Design CTC Open 2016, van 5 t/m 11 september, CTC Coevorden.

(Foto’s: TC Rackem / Zuidoosthoek cup / Arjan Busscher)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top