EEM Groepenkasten

Zuster Oda viert haar 60-jarig kloosterleven

RK St.HenricusKlazienaveen/Amersfoort –  Veel ouderen in Klazienaveen kennen zuster Oda nog wel van haar actieve leven in Klazienaveen van 1971 tot 2006. Zuster Oda, inmiddels 89 jaar en geboren als Willemien Lintzen in Limburg, viert op 4 augustus a.s. haar 60-jarig kloosterjubileum in het klooster de Congregatie in Amersfoort.

Open Bejaardenwerk

In 1971 is zuster Oda in Klazienaveen gevraagd om mee te werken aan de opbouw van het Open Bejaardenwerk. In het wijk- en dienstencentrum de Noorderbreedte is druk doende geweest met ontplooien van allerlei activiteiten. Met behulp van vele vrijwilligers werkte zij onder andere aan allerlei omgangsnormen en sociale vaardigheden om bij de bevolking, daar waar het nodig was, te verbeteren. Ook verrichte zij huisbezoeken en bood haar hulp aan, als verpleegster en bejaardenverzorgster was dit voor haar bekend terrein. Veel (oud) inwoners van Klazienaveen hebben dan ook veel aan haar inzet in Klazienaveen te danken.

Hoge leeftijd zuster Oda

Zuster Oda heeft lange tijd in het Groene Kruisgebouw aan de Evenaar en later in een flat aan de Meridiaan gewoond. Sinds 2006 woont ze in Amersfoort in de Congregatie St. Jozef in Amersfoort, een voormalig kloostergebouw, tezamen met meerdere mensen in een gezellige woongemeenschap. Ondanks haar hoge leeftijd is zuster Oda nog goed bij de tijd en heeft ze nog steeds veel interesse in veel onderwerpen en is goed op de hoogte over de ontwikkelingen in ons dorp.

Jubileum

Op 4 augustus aanstaande viert zuster Oda, Willemien Lintzen, haar 60 jarig Kloosterleven Jubileum. Indien u haar een kaartje zou willen sturen, of indien u mensen kent die dit ook zouden willen doen, dan kan dat naar:

Zuster Willemien Lintzen
Zusters van St. Jozef
Barchman Wijtierslaan 55
3819 AB  Amersfoort

(Bron: dorpskrant)Back To Top