EEM Groepenkasten

Zustermonument binnen een dag alweer vernield

zustermonument klazienaveenKlazienaveen – Afgelopen woensdag is de laatste hand gelegd aan de renovatie van het Zustermonument aan de Stellingstraat in Klazienaveen. Nog diezelfde avond zijn de plantjes kapot geschopt en de opgeknapte bankjes vernield.

Moedeloos wordt Jan Gerfen van de EOP Klazienaveen ervan. Woensdagochtend heeft hij nog enkele heideplantjes bij het Zustermonument geplaatst, nog diezelfde dag hebben vandalen het alweer vernield.

Lees ook: EOP Klazienaveen gaat kunstwerken en ovonde opknappen

Populaire hangplek

Het monument is een populaire hangplek voor jongeren. “Ze gebruiken het herinneringsteken als een soort klimtoestel.”, aldus Gerfen. “Ze klimmen erop en springen eraf. Ze urineren zelf over het beeld. Ook blijft er altijd veel afval achter, zoals lege blikjes frisdrank. Het getuigt allemaal van weinig respect.”

Er is inmiddels aangifte gedaan wegens vernieling.

Schade op daders verhalen

Donderdagavond stapte Gerfen zelf op een groepje jongeren af dat zich ophield bij het Zustermonument. Hij sprak ze aan op wat er was gebeurd. Ze waren het wel een beetje met hem eens. Gerfen heeft inmiddels ook de gegevens van 2 jongeren die hoofdverantwoordelijk zouden zijn geweest voor de vernielingen. Volgens Gerfen is er voor zo’n € 600,00 schade aangericht en die wordt verhaald op de daders.

Andere hangplek realiseren

Een echte hangplek voor jongeren is er op dit moment niet in Klazienaveen, dat beseft ook Gerfen wel. De jongeren zoeken een plek om samen te kunnen komen, maar worden nu overal weggestuurd. De EOP wil meedenken over een geschikte locatie, bijvoorbeeld op een plek ergens in Klazienaveen en daar een paar bankjes of een prieeltje plaatsen. “Jongeren mogen ook zelf met suggesties voor locaties komen, dan kijk we daarna samen wat er mogelijk is.”, besluit Gerfen.

(Bron: emmen.nu / Afbeelding: archieffoto Klazienaveen24)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top