EEM Groepenkasten

Zwaar weer opkomst tegen eind van de dag

weerplaza, weersverwacgtingKlazienaveen – Het wordt vandaag geleidelijk bewolkter en de kans op neerslag neemt toe in Klazienaveen, met vanmiddag en vanavond kans op onweer. De temperatuur stijgt tot 28 °C en de wind is zeer zwak, windkracht 1. Vannacht is het helder en koelt het af tot ongeveer 14 °C, aldus Weerplaza.nl.

Ook het KNMI waarschuwt dat er vandaag tegen eind van de middag en in het begin van de avonduren zwaar noodweer op komt zetten. Onweer, kans op zware windstoten. Verder vandaag aanhoudende hitte. Aanvankelijk komen er enkele onweersbuien voor langs de oostgrens. Lokaal met hagel en veel regen.  Tegen de middag trekken er van het zuidwesten en zuiden uit onweersbuien over het land. Deze intensiveren naarmate ze verder naar het noordoosten komen. Mogelijk met hagel en zware windstoten rond 100 km/uur. Verder is het Nationaal Hitteplan van kracht.

De temperatuur loopt vandaag wederom snel op, maar in de middag volgt van het westen uit enige verkoeling. Maandag loopt deze periode van aanhoudende hitte ten einde.

(Bron: knmi.nl en weerplaza.nl)Back To Top