EEM Groepenkasten

‘Zwarte Piet huilt’ – Prachtig statement van René Karst

zwarte piet huilt rene karstHoogeveen – René Karst heeft een speciaal lied geschreven omdat hij het jammer vindt dat er zoveel discussie over Zwarte Piet is. Het nummer ‘Zwarte Piet huilt’ staat op YouTube en is in minder dan een dag tijd al ruim 8.000 keer bekeken. Inmiddels staat de teller bijna op 50.000.

“Ik wilde een statement maken”

“Ik wilde met dit lied alleen maar een statement maken, en ik moet zeggen: heel Nederland valt over me heen. Maar dat vind ik niet erg”, zegt Karst. “Ik ben een echte Sinterklaas en Zwarte Pietliefhebber en ik voelde me eigenlijk een beetje machteloos. Het doet me pijn als er zo negatief over Zwarte Piet wordt gepraat.”

“Bij De Wereld Draait Door en bij Pauw aan tafel zitten altijd maar dezelfde mensen die het negatieve van Zwarte Piet benadrukken”, vindt Karst. “Het deed me zoveel dat ik vond dat ik iets moest doen.”

Kinderfeest

“Het is een kinderfeest en het gaat er helemaal niet om wat wij daar als ouderen van vinden”, stelt Karst. Ik wilde met dit liedje laten horen: Zwarte Piet is het een beetje beu.”

Het resultaat is een aangrijpend nummer voor iedereen die Zwarte Piet een warm hart toedraagt. Bekijk hieronder de videoclip.

(Bron: RTV Drenthe)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top