EEM Groepenkasten

Zwartemeer bindt ook Musselkanaal aan de zegekar

vv zwartemeer 1 selectie 2016-2017Klazienaveen – Na de overwinningen van de afgelopen weken heeft vv Zwartemeer ook Musselkanaal aan de zegekar gebonden: 5-0.

De 5-0 overwinning van Zwartemeer thuis tegen Musselkanaal lijkt een gemakkelijke overwinning. Dat was echter zeker niet het geval. Voetballend bakten beide ploegen er niet bijster veel van en zeker in de eerste helft waren de kansen makkelijk op 1 hand te tellen. In feite was Musselkanaal wat strijdbaarder, maar kon voorin weinig potten breken. Ook Zwartemeer had het lastig om gevaarlijk te worden. Na een halfuur kwam Zwartemeer op een 1-0 voorsprong. Melroy Hemme kon vanaf rechts een voorzet geven. De bal leek een prooi voor de Musselkanaal keeper, maar goed storend werk van Maurice Heine leidde tot een scrimmage situatie waarin Gezim Luli het laatste tikje kon geven voor de 1-0. Ook Musselkanaal kreeg nog een grote kans, maar alleen voor keeper Justin Verschoor kopte een Musselkanaal-speler de bal over.

Moraal geknakt

Na rust was het Musselkanaal die de opgelopen achterstand wenste te repareren. Niet dat ze veel afdwongen, maar ze zetten Zwartemeer wel vast op eigen helft. Een ongelukkig tikje tegen een Musselkanaalster been binnen de 16 deed de scheidsrechter tot strafschop besluiten. Deze werd echter gestopt door Justine Verschoor die daarmee de wedstrijd deed kantelen.

Melroy Hemme maakte even later de 2-0 en daarmee was het moraal bij Musselkanaal geknakt. Weer even later wist Gezim Luli nog net de op links opkomende Martijn Weinans te bereiken die de 3-0 binnenschoot. Vlak voor tijd haalde Maurice Heine nog maar eens uit en verraste daarmee blijkbaar de Musselkanaalster keeper voor de 4-0. Vlak voor tijd leek de ingevallen A-junior Firat Yildiz de 5-0 te maken, maar dat belette hem de keeper. De rebound was echter voor Maurice Heine voor de 5-0.

Stand

Daarmee haalde Zwartemeer haar 5e overwinning op rij en is koploper in de 3e periode. Zwartemeer staat in de competitie met 37 punten uit 20 duels op een 4e plaats, 2 punten achter nummer 3 Stadkanaal (39 uit 19) en 1 punt voor op Sleen (36 uit 19).

Volgende week wacht het uitduel naar Gieten (7e met 31 uit 19).

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top