EEM Groepenkasten

Zwartemeer en Stadskanaal delen punten

vv zwartemeer - dvc klazienaveen nieuw dordrechtKlazienaveen – De laatste keer dat Zwartemeer tegen Stadskanaal speelde was 3 1/2 jaar geleden toen Zwartemeer ten koste van Stadskanaal promoveerde naar de tweede klasse. Toen eindigde de wedstrijd in 2-2, een stand die ook nu na 90 minuten op het bord stond.

Als er echter 1 ploeg recht op meer gehad zou hebben zou dat Zwartemeer zijn. Zwartemeer startte met goed voetbal tegen Stadskanaal. Soms werd er goed druk gezet op de verdediging van Stadskanaal en soms waren er oogstrelende combinaties die leiden tot aanvallen op het Stadskanaal doel. De afronding liet echter zeer te wensen over. Stadskanaal deed dat een stuk beter. Uit zo’n beetje hun eerste aanval scoorden ze de 0-1. Tristan Rotman kreeg na een half uur alle vrijheid om een voorzet binnen te tikken op een paar meter van de doellijn. Nog groter werd de domper voor Zwartemeer toen nog geen 5 minuten later Tristan Rotman uit een identieke aanval de 0-2 op dezelfde wijze binnentikte. Daarmee leek het moraal van Zwartemeer geknakt en dat was ook zo in de resterende eerste helft.

Als herboren

In de tweede helft kwam echter een herboren Zwartemeer op het veld. Stadskanaal werd volledig vastgezet op eigen helft en Zwartemeer drukte op het doel van Stadskanaal. Een volley van Leon Rijfkogel leek binnen te vliegen maar raakte de deklat. Het was Bas de Vries die de 1-2 maakte in de 55e minuut. Leon Rijfkogel maakte vervolgens de 2-2 in de 63e minuut. Vervolgens was het wachten op de voorsprong, maar ondanks vele kansen kwam die er niet.

Zwartemeer heeft in de tweede helft aan klantenbinding gedaan door de hartverwarmende strijdlust waarmee gespeeld is en alsnog een punt uit het vuur gesleept is. Daarmee kopieerde het 1e elftal het 2e elftal dat die ’s morgens tegen Erica 3 had gespeeld. Ook Zwartemeer 2 kwam terug van een 2-0 achterstand via Tom Lambers en Boyd Hemel, een onterecht afgekeurd doelpunt van Michael Tingen in de slotseconde had de 2-3 overwinning moeten zijn voor Zwartemeer 2 maar ook daar bleef het 2-2.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top