EEM Groepenkasten

Zwartemeer haalt verdienstelijk en terecht gelijkspel bij Stadskanaal

vv zwartemeer 1 selectie 2016-2017Klazienaveen/Stadskanaal – Zwartemeer heeft bij Stadskanaal een verdienstelijk en terecht 1-1 gelijkspel behaald. In een sportieve wedstrijd waarin geen enkele gele kaart viel, was het tot het laatste moment spannend.

Stadskanaal had in de eerste helft een veldoverwicht, maar kwam echter nauwelijks tot kansen. Een aantal malen kon uit een corner richting doel gekopt worden, maar de ballen gingen echter nooit richting doel. De gevaarlijkste momenten van Stadskanaal kwamen uit vrije ballen rond de 16 meter. Keeper Justin Verschoor stopte een keer een keihard schot uit een vrije bal en later in de eerste helft schoot Stadskanaal een vrije bal op de paal. Zwartemeer kwam wat minder vaak voor het Stadskanaal doel maar was wel effectiever. In de 20e minuut soleerde Bas de Jonge door de Stadskanaal defensie en werd op het laatst van achteren neergelegd binnen de 16. De toegekende strafschop werd benut door Martin Bauerhuit.

Op-en-neergaand

In de tweede helft was het een meer op-en-neergaande wedstrijd en was de grootste kans voor Zwartemeer. Uit een vrij bal kon Bas de Jonge de bal doorkoppen en deze viel precies voor de vrij voor de keeper staande Nick Hoorn. Zijn inzet kon nog net door de voet van de Stadskanaal keeper worden gestopt. Stadskanaal kwam wel op gelijke hoogte. Mart Hoff kreeg zeer ongelukkig en onopzettelijk de bal tegen zijn arm in de 16 meter. Hierop kende de scheidsrechter een penalty toe aan Stadskanaal die zij benutten. Vervolgens ontspon zich een leuke wedstrijd met de betere kansen voor Zwartemeer. De ingevallen Toin Loves zag een schot net over de deklat gaan. In de slotfase schoot Melroy Hemme op zijn kenmerkende wijze, nog eens op doel dat maar net door de Stadskanaal keeper uit het doel kon worden geranseld.

Al met al bleef het bij een verdiend gelijkspel voor een goed werkend Zwartemeer.

Volgende week wacht het thuisduel tegen Ter Apel dat dit weekend net Zwartemeer op de ranglijst voorbijging.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top