EEM Groepenkasten

Zwartemeer in beker op de valreep voorbij Sweel

vv zwartemeer 1 selectie 2016-2017Klazienaveen – vv Zwartemeer is afgelopen zondag in de beker op de valreep voorbij Sweel gekomen na een doelpunt in de 94e minuut van Maurice Heine. Zwartemeer nam de strafschoppen beter en is daardoor een ronde verder.

Het enthousiaste G-team van Zwartemeer/KZC mocht oplopen met de spelersgroep voor de bekerwedstrijd thuis tegen Sweel. Voor het G-team een prachtige ervaring en voor de spelers van Zwartemeer blijkbaar een prima stimulans. Zij starten prima en drukten Sweel gelijk met de rug tegen de muur. Toen Maurice Heine dan ook in de 7e minuut de 1-0 binnenschoot vanaf 20 meter leek het wachten op het volgende doelpunt voor Zwartemeer. Het ging echter geheel anders. Al snel maakte Sweel gelijk. Miscommunicatie tussen de keeper en een verdediger van Zwartemeer zorgde ervoor dat beide de bal niet speelden en deze lieten liggen voor Wilfred Kuipers die 1 meter voor het lege doel simpel binnen tikte. Even later maakte Remmert Verbrugge een schitterend doelpunt. Vanaf de zijkant van de 16 meter schoot hij de bal in de bovenhoek van het doel en zette daarmee Sweel op 1-2 in de 19e minuut.

Zwartemeer ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker en kreeg daarvoor ook legio kansen maar het lukte maar niet om te scoren. De mooiste kansen werden veelal te zacht afgerond en waren een prooi voor de keeper of de lat lag in de weg.

Meer druk in de 2e helft

In de tweede helft werd de druk op Sweel nog meer vergroot maar het euvel van het niet scoren werd maar steeds niet verholpen. Ook de als pinchhitter ingebrachte Remco van der Pennen was dichtbij een treffer maar scoorde niet. Zo liep de wedstrijd naar het einde toe en hadden de Zwartemeer supporters de hoop al bijna opgegeven totdat in de 94e minuut Maurice Heine met een soort halve kopbal alsnog de 2-2 scoorde.

Strafschoppen

Vervolgens was het strafschoppen nemen. Zwartemeer benutte alle 4 en Sweel schoot de 1e naast en de 4e was een prooi voor keeper Michel Snippe. Hierdoor bekert Zwartemeer verdiend verder.

Volgende week is het weer competitie en wel uit naar Musselkanaal.Back To Top