EEM Groepenkasten

Zwartemeer komt net tekort tegen Velocitas

vv zwartemeer 1 seizoen 2015-2016 voetbal klazienaveenKlazienaveen – Zwartemeer moest zwaar aan de bak om de 5-2 nederlaag bij Velocitas goed te maken. En dat deed Zwartemeer dan ook. Echter bleek het aan het eind net niet voldoende te zijn.

Met een hartverwarmende passie en inzet werd Velocitas vanaf de eerste minuut zwaar onder druk gezet. Toen Bas de Jonge dan ook de 1-0 scoorde in de 13e minuut werd het geloof bij spelers en supporters nog sterker om de volgende ronde van de nacompetitie te halen. Geplaagd door blessures en schorsingen had Zwartemeer een beroep gedaan op Rudie Meems en Remco van der Pennen, normaal beide spelend in het 3e, om deel uit te maken van de selectie. Beide spelers met een groot Zwartemeer hart waren daar graag toe bereid.

Goede mogelijkheden

Zwartemeer creƫerde zich in het restant van de 1e helft nog een aantal goede mogelijkheden om de score uit te breiden maar kwam niet tot scoren.

In de tweede helft ging Zwartemeer nog fanatieker op zoek naar een doelpunt maar moest eerst een tegenvaller incasseren. Velocitas kreeg in de gehele wedstrijd eigenlijk maar 1 kans, maar benutte die wel voor de 1-1 in de 62e minuut. Nadat Zwartemeer de tegenslag verwerkt had ging het weer door op de ingeslagen weg om nog drie doelpunten te maken. De 2-1 maakte Armando Vink in de 73e minuut en gaf daarmee het sein voor Zwartemeer om nog een keer alles te geven. Er kwamen ook veel mogelijkheden voor Zwartemeer, maar het duurde tot de 90e minuut tot de 3-1 viel. De voor het eerst weer voetballende Leon Rijfkogel, wegens een lange blessure, maakte het doelpunt.

Bevrijdende 4-1 in blessuretijd

In de blessuretijd leek de bevrijdende 4-1 te vallen. De goal werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Even later werd afgefloten en was de teleurstelling bij Zwartemeer groot dat de volgende ronde niet gehaald was. Velocitas moet nu met Dalen uitmaken wie volgend seizoen in de 2e klasse speelt.

Zwartemeer kan buigen op een zeer goede wedstrijd waar het aan klantenbinding deed. Van vele zijden kwam lof voor de spelers en begeleiding. Deze kunnen nu eerst op vakantie om volgend seizoen weer met frisse moed te beginnen.Back To Top