EEM Groepenkasten

Zwartemeer komt sneu weg bij Zuidwolde

vv zwartemeer seizoen 2015-2016 voetbal klazienaveenKlazienaveen –┬áZwartemeer miste wegens blessures en vakantie een aantal basisspelers voor het duel in Zuidwolde. Het was dan ook Zuidwolde dat de toon zette in de beginfase.

Marcel Linthorst kreeg een grote kans om de score te openen voor Zuidwolde maar hij tikte vrijstaand voor het doel de bal naast. Daarna bleef de druk op de Zwartemeer defensie wel wat aanhouden maar kreeg Zwartemeer grote kansen om op voorsprong te komen. Zo verscheen Jesse Habing alleen voor de Zuidwolder keeper, maar schoot hij te gehaast de bal over. Gerust werd er met 0-0.

Zoektocht naar een doelpunt

In de tweede helft ging Zuidwolde door met hun zoektocht naar een doelpunt. Dat kwam er ook. Zwartemeer liet Marcel Linthorst te veel vrijheid en hij kon met een precies schot de vervangende doelman, Justin Verschoor die verder een prima partij keepte, verschalken voor de 1-0. Vervolgens ging Zwartemeer op zoek naar de gelijkmaker en liet Zuidwolde zich inzakken. Zwartemeer ging achterin 1-op-1 spelen en Zuidwolde kreeg uit de counters prima mogelijkheden om hun voorsprong te vergroten. Die mogelijkheden lieten ze echter onbenut. Ook Zwartemeer kreeg kansen. De ingevallen Leon Rijfkogel zorgde voor veel dreiging voorin, schoot een keer in het zijnet en zijn kopbal zag menigeen al in het doel belanden maar met een uiterste krachtinspanning wist de Zuidwolder keeper deze uit de bovenhoek te tikken. Zo bleef het bij 1-0 voor Zuidwolde in een wedstrijd waarin ook Zwartemeer wel een punt had verdiend.

Dubbele confrontatie met Twedo

Volgend weekend volgt de dubbele confrontatie tegen Twedo. Allereerst moet Zwartemeer 2, dat afgelopen weekend hun vijfde overwinning op rij behaalde, zondagmorgen thuis aantreden tegen Twedo 2. Daarna volgt zondagmiddag de wedstrijd Twedo 1 – Zwartemeer 1.Back To Top