EEM Groepenkasten

vv Zwartemeer revancheert zich in thuiswedstrijd tegen Gieten

vv zwartemeer 1 seizoen 2015-2016 voetbal klazienaveenKlazienaveen – Zwartemeer moest op kunstgras aantreden in de thuiswedstrijd tegen Gieten. Onder koude omstandigheden revancheerde Zwartemeer zich voor het geleden verlies in de uitwedstrijd met een zelfde scoreverloop.

Achterstand

Ook nu kwam de thuisploeg eerst op achterstand om vervolgens met 3-1 te winnen. In de eerste helft had Zwartemeer wellicht een licht veldoverwicht maar kwam het niet verder dan een kopballetje van Bas de Jonge die op het dak van het doel kwam. Gieten was veel gevaarlijker met name door Jeroen Buurke. Eerst kreeg hij een perfecte diepe bal aangespeeld die hij in de loop op doel schoot en de 0-1 maakte. Even later was er wat beroering om een vermeende overtreding op Buurke in de 16-meter, de scheidsrechter zag er echter geen strafschop in.

Vrijstaand

Op slag van rust had Buurke de 0-2 moeten maken. Geheel vrijstaand in de 16 meter had hij de hoek voor het uitkiezen maar hij volleerde een voorzet over het doel. Na rust stelde Zwartemeer orde op zaken.

Penalty

Gieten was in de tweede helft niet meer gevaarlijk en kwam nauwelijks voor het doel van Zwartemeer. Zwartemeer ging op zoek naar de gelijkmaker en die kopte Jesse Habing in de 52e minuut ook binnen. In de 65e minuut werd in het 16 meter gebied Melroy Hemme weggetrokken van een vrije schotkans op het doel. De gegeven penalty werd door Martin Bauerhuit benut voor de 2-1. Een kwartier voor tijd kopte een verdediger van Gieten een vrij bal van Melroy Hemme over zijn eigen keeper voor de 3-1. Bas de jonge prikte in de slotfase nog een bal op de Gieter deklat maar gescoord werd er niet meer. Vooral op basis van de tweede helft een verdiende overwinning voor Zwartemeer die daarmee aansluiting houdt bij de kopgroep. Volgende week wacht het uitduel naar Sleen.

Zwartemeer – Gieten:

Ruststand: 0-1
Eindstand: 3-1Back To Top