EEM Groepenkasten

Zwartemeer speelt derby tegen Twedo

vv zwartemeer 1 seizoen 2015-2016 voetbal klazienaveenKlazienaveen – Aanstaande Zondag treedt vv Zwartemeer wederom thuis aan, ditmaal voor een derby tegen streekgenoot Twedo uit Veenoord.

De laatste keer dat dit duel gespeeld werd, was in het seizoen 2010/2011. Destijds won Zwartemeer thuis met 3-2 door doelpunten van Rik Poelarends, Leon Rijfkogel en Bas de Jonge. De tegentreffers kwamen van de voeten van oud Zwartemeer speler, Danny Lambers en Bas Kamst.

Concurrenten in de 2e periode

De wedstrijd van aanstaande zondag is een wedstrijd die gespeeld wordt voor de 3e periode, maar in de 2e periode zijn beide ploegen grote concurrenten van elkaar. Beide ploegen hebben nog vol zicht op deze titel, waarbij gezegd moet worden dat Twedo de betere papieren heeft. De ploeg uit Veenoord moet in deze periode nog drie wedstrijden spelen en Zwartemeer twee, maar heeft ten opzichte van de thuisploeg slechts 1 verliespunt minder.

Aan- of afhaken

Voor beide ploegen is het een wedstrijd van het aan- of afhaken. Bij winst van Zwartemeer blijft het de druk opvoeren richting koploper Raptim, dat zelf uit speelt bij Zuidwolde. Bij winst van Twedo komt de ploeg uit Veenoord weer dichter bij de subtop. Het heeft slechts 1 punt minder dan Ter Apel, maar heeft maar liefst vier wedstrijden minder gespeeld!

Kortom het belooft wederom een spannend duel te worden op Sportpark “de Planeet”: Zwartemeer – Twedo, aanvang 14.00 uur.Back To Top