EEM Groepenkasten

Zwartemeer verslaat SVV in matig duel

vv zwartemeer 1 seizoen 2015-2016 voetbal klazienaveenKlazienaveen – Op deze zonnige zondagmiddag had het mooie weer een slechte invloed op beide teams. Het vertoonde voetbalspel was zeer matig met Zwartemeer als minst slechte.

In de beginfase was het spel van Zwartemeer nog alleszins acceptabel en kwam daarin ook op voorsprong. Eerst viel een voorzet binnen achter de SVV doellijn. De SVV doelman haalde de bal echter snel terug en aangezien de scheidsrechter het niet heeft kunnen zien werd er geen doelpunt toegekend. Dit was echter slechts uitstel van executie want in de 12e minuut schoot Maurice Heine de 1-0 binnen. Vervolgens leek Zwartemeer echter wat te verslappen en werd het een meer gelijkwaardig duel. Vlak voor rust wist Harmen Stuiver SVV niet de gelijkmaker te bezorgen. Alleen voor de keeper liet hij zich te ver naar buiten drijven zodat Tomas Been nog kon redden.

Strafschop

In de tweede helft was de wedstrijd zeer gezapig en hetgeen de Zwartemeer supporters vreesden gebeurde. Uit een voorzet van Harmen Stuiver kon Dennis Gommer in de 79e minuut de gelijkmaker maken. Vervolgens deed SVV zichzelf de das om. De rechtsback van SVV maakte een onnodige overtreding op Jesse Habing binnen de 16. De scheidsrechter kon niet anders dan eens strafschop toekennen die door Martin Bauerhuit onberispelijk werd benut. In de slotfase zette Bas de Jonge goed door en kon vervolgens geheel vrijstaand een afgemeten voorzet afleveren die door Maurice Heine werd ingekopt voor de 3-1. Daarmee waren de drie punten binnen.

Aanstaande donderdag DVC – Zwartemeer

Aanstaande donderdag moet Zwartemeer om 18.30 uur aantreden bij DVC voor de belangrijke tweede periode. Zondag volgt dan het uitduel bij koploper Raptim.Back To Top