EEM Groepenkasten

Zwartemeer wint ondanks moeizame tweede helft van Musselkanaal

vv zwartemeer 1 selectie 2016-2017Klazienaveen –  Maurice Heine werd uiteindelijk opnieuw de matchwinner voor Zwartemeer door met een geweldig afstandsschot de wedstrijd in en tegen Musselkanaal te beslissen met 2-3.

Waar Zwartemeer in de eerste helft het betere van het spel had, was het Musselkanaal dat na rust het betere van het spel had. Zwartemeer begon zoals gezegd goed aan de wedstrijd. Het voetbalde makkelijker en wist de bal goed in de ploeg te houden, ware het niet dat het veelal eindigde rondom het 16-metergebied van Musselkanaal. Een aantal keren wisten de aanvallers van Zwartemeer te ontsnappen aan hun directe tegenstanders zo ook in de 30e minuut toen Maurice Heine diep werd gestuurd richting het doel van Musselkanaal. Maurice was eerder bij de bal dan de doelman, die niets anders kon doen dan Maurice vloeren. De scheidsrechter gaf hierop een strafschop aan Zwartemeer, welke door Martin Bauerhuit in 2e instantie werd binnengeschoten, 0-1. Zwartemeer bleef door gaan en bleef de bovenliggende partij. In de 44e minuut was het opnieuw raak toen Maurice Heine een prima voorzet kon binnenschieten. Gerust werd er dan ook met 0-2.

Ander spelbeeld

Na rust een ander spelbeeld. Het was Musselkanaal dat sterk uit de kleedkamer kwam en gesteund werd door twee prima wissels. Beide wisselspelers bleken uiteindelijk een meerwaarde te zijn voor de thuisploeg. Amper 3 minuten na rust was het raak voor Musselkanaal. Rick Berends strafte genadeloos het defensief geklungel van Zwartemeer af en zorgde daarmee voor de 1-2. Even later was hij weer doeltreffend toen hij een goede voorzet binnen werkte voor de 2-2. Het was Zwartemeer dat even de weg kwijt was en geen antwoord had op het aanvallende spel van Musselkanaal. Het mocht blij zijn dat doelman Verschoor één van zijn betere wedstrijden keepte. Hij hield zijn ploeg een aantal keren in de wedstrijd door prima redding te bieden op het gevaar van Musselkanaal.

Het goede voorbeeld van Verschoor werd overgenomen door de rest van de ploeg. Zwartemeer knokte zich steeds beter terug in de wedstrijd en kreeg meer controle. Veelal werd het gevaarlijk via de counter, dit doordat Musselkanaal aanvallend bleef spelen. In de 66e minuut was het Maurice Heine die aangespeeld werd net buiten de 16. Doordat hij geen afspeel mogelijkheden had, besloot hij voor eigen succes te gaan en dit niet zonder succes. Zijn schot was subliem en onhoudbaar voor de doelman van Musselkanaal. Hierdoor nam Zwartemeer wederom de leiding in de wedstrijd. Dit bleek het nekschot te zijn voor Musselkanaal dat hierna de moed opgaf. Zwartemeer bleef eenvoudig overeind en zorgde daarmee dat de 3 punten mee teruggingen naar Klazienaveen.

Volgende week zondag wacht het thuisduel tegen SVV’04.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top