EEM Groepenkasten

Zwartemeer wint bij Protos en is zeker van nacompetitie voor promotie

vv zwartemeer 1 seizoen 2015-2016 voetbal klazienaveenKlazienaveen – In een matige wedstrijd heeft Zwartemeer in de warme zon zondagmiddag met 0-3 bij Protos gewonnen. Zwartemeer is hierdoor verzekerd van nacompetitie voor promotie.

Weinig kansen

Protos was al gedegradeerd, maar was zeker in de eerste helft een stuk fanatieker dan Zwartemeer. Kansen waren er echter niet veel te noteren. Protos kreeg een paar kansjes om te schieten via de altijd gevaarlijke Robin Soppe. Bas de Jonge had voor Zwartemeer de 0-1 binnen kunnen koppen. De keeper van Protos kwam er aan te pas om Zwartemeer op voorsprong te zetten. Vlak voor rust kreeg hij een stuitbal via het rulle zand in het doelgebied niet onder controle waardoor de bal bij Bas de Jonge belande, die simpel kon inkoppen.

Beter

Na rust was Zwartemeer de betere ploeg maar kwam maar moeizaam tot kansen. Nadat al een aantal mogelijkheden niet waren benut was het Melroy Hemme die in de 75e minuut de 0-2 in de kruising schoot vanaf 20 meter. Ook hier had Zwartemeer geluk dat de scheidsrechter door liet gaan na een overtreding op een Protos speler. In de slotfase mocht Armando Vink nog de 0-3 maken. Bas de Jonge speelde zich vrij op de rand van de 16 en kon eenvoudig Armando bereiken die dicht bij het doel geen moeite had om zijn verdiende doelpunt te maken.

Nacompetitie

Door dit resultaat en de overige resultaten in deze klasse zijn Stadskanaal en Zwartemeer zeker van nacompetitie. De resultaten van volgend weekend zullen bepalen wie de 1e periode overneemt van kampioen Raptim en wie de 3e periode zal winnen. Stadskanaal moet thuis aantreden tegen Raptim en Zwartemeer moet thuis aantreden tegen HODO.Back To Top