EEM Groepenkasten

Zwartemeer wint verdiend van Twedo

vv zwartemeer 1 seizoen 2015-2016 voetbal klazienaveenKlazienaveen – Op een zonnig, maar door de wind zeer koude sportpark De Planeet, wist vv Zwartemeer met 3-2 te winnen van Twedo. Zwartemeer was heer en meester in het duel, maar moest in de slotfase toch met de billen knijpen om de overwinning over de streep te trekken.

In de eerste helft had Zwartemeer al meerdere malen kunnen scoren, maar zeker 5 goede kansen bleven onbenut. Na een halfuur kreeg Zwartemeer een gelukkige strafschop toen Bas de Jonge summier aangetikt werd in het strafschopgebied. De hierop gegeven penalty werd door Martin Bauerhuit benut voor de 1-0. Twedo kwam eigenlijk maar 1 keer voor het doel van Zwartemeer en toen was het ook gelijk raak. Vlak voor rust wist Martijn Zantingh met een mooie uithaal de gelijkmaker te maken.

Overwicht

Na rust was het overwicht van Zwartemeer wat minder, maar ging de druk op het Twedo doel door. In de 58e minuut maakte Ralf Herbers de 2-1. Uit een hoekschop van Melroy Hemme sloeg de Twedo doelman de bal naar voren waarna Ralf simpel kon binnenkoppen. Even later was een weer een corner van Melroy Hemme die in een kluwen van spelers ineens binnenviel. Bas de Jonge scheen het laatste zetje te hebben gegeven voor de 3-1. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld, maar niets was minder waar. In de slotfase zette Twedo nog een keer aan en maakte door Niek Rabbers de 3-2. Vervolgens pompte Twedo alles naar voren voor de gelijkmaker en die hing ook in de lucht. Keeper Justin Verschoor moest nog een aantal prima reddingen verrichten om de gelijkmaker te voorkomen. Het bleef echter bij een verdiende 3-2 overwinning voor Zwartemeer.

Volgende week moet Zwartemeer aantreden bij de nummer 3 Stadskanaal op het kunstgras.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top